La Nova Vita

Logo - La Nova Vita - Vroedvrouw Alken Hasselt Sint-Truiden Kozen Nieuwerkerken Bilzen Kortessem Wellen Borgloon Diepenbeek Hoeselt

Doula

We horen jullie al denken: ‘een dou watte?’

Doula Domi is een erkende doula via de Belgische Federatie voor Doula’s. 

Arbeidsbegeleiding thuis/ziekenhuis

Bij de arbeid thuis en in het ziekenhuis is zij paraat, ook na de bevalling komt zij nog een keertje langs. Tussendoor kunnen jullie haar ook bereiken via mail/telefonisch,…

Om je zo goed mogelijk te begeleiden tijdens de arbeid komt zij gemiddeld 2x prenataal langs om je wensen en behoeften te bespreken als koppel. 

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat one-to-one care het risico op een epidurale verdoving, post partum depressie aanzienlijk doet zakken. Ideaal voor de mama’s die graag op natuurlijke wijze willen bevallen. Tevens is de tevredenheid bij moeders over de bevalling verhoogd.

Onze Doula Domi heeft een trukendoos vol om mama’s en hun partner te ondersteunen in deze periode! Dit kan gaan van massage tot rebozo, moxa, acupressuur en nog zoveel meer. Voor elk wat wils dus.

Omdat elk koppel anders is en andere behoeften heeft, wordt de prijs dus samen met haar opgemaakt. Sommige mutualiteiten of hospitalisatie verzekeringen betalen hier een deeltje van terug, maar dit vraag je best op voorhand.

Kortom heb je interesse dan mag je altijd via het contactformulier mailen voor meer informatie!

Opgelet! Deze begeleiding in combinatie met de cursus HypnoBirthing® geeft een korting op het totale bedrag.

Stuitconsult

Dit consult is bedoeld voor mama’s van wie de baby nog steeds in stuit ligt tussen de 32-35 weken. De meeste artsen doen dan een geplande keizersnede tussen de 37-40 weken, of proberen een manuele kering rond 36-37 weken.  

Wil je toch nog proberen om de baby te doen keren op natuurlijke wijze zonder risico, om zo vaginaal te kunnen bevallen? Dan kan je dit consult raadplegen.

Natuurlijke inleiding

Dit consult is bedoeld om een medische inleiding te voorkomen. Dit kan vanaf 39 weken en hierbij wordt gebruik gemaakt van oliën, massage, holistic pulsing,… Je geeft zelf aan welke methode je wenst te proberen en welke niet. Alles gebeurt op maat van de mama. Kostprijs 55€ inclusief materiaal.

Lichamelijke klachten

Ook bij stressklachten, lichamelijke klachten van bandenpijn of andere ongemakken tijdens de zwangerschap kan je beroep doen op haar. Door middel van drukpunten en massagetechnieken kan de stress uit het lichaam waardoor je je lichamelijk en mentaal beter gaat voelen.

Deze 3 consulten worden niet terugbetaald door de mutualiteit. Ze duren gemiddeld 60-90minuten en gebeuren aan huis. De prijs per consult bedraagt 55€.