La Nova Vita

Logo - La Nova Vita - Vroedvrouw Alken Hasselt Sint-Truiden Kozen Nieuwerkerken Bilzen Kortessem Wellen Borgloon Diepenbeek Hoeselt

Doula

We horen jullie al denken: ‘een dou watte?’

Een doula is een vertrouwenspersoon die jullie bijstaat bij de bevalling. Prenataal komt zij enkele keren langs om jullie wensen en behoeften te bespreken.

Bij de arbeid thuis en in het ziekenhuis is zij paraat, en ook na de bevalling komt zij nog een keertje langs. Tussendoor kunnen jullie haar ook bereiken via mail/telefonisch,…

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat one-to-one care het risico op een epidurale verdoving, post partum depressie aanzienlijk doet zakken. Ideaal voor de mama’s die graag op natuurlijke wijze willen bevallen. Tevens is de tevredenheid bij moeders over de bevalling verhoogd.

Onze Doula Domi heeft een trukendoos vol om mama’s en hun partner te ondersteunen in deze periode! Dit kan gaan van massage tot rebozo, moxa, acupressuur en nog zoveel meer. Voor elk wat wils dus.

Omdat elk koppel anders is en andere behoeften heeft, wordt de prijs dus samen met haar opgemaakt. Sommige mutualiteiten of hospitalisatie verzekeringen betalen hier een deeltje van terug, maar dit vraag je best op voorhand.

Kortom heb je interesse dan mag je altijd mailen voor meer informatie!

STUITCONSULT

Dit consult is bedoeld voor mama’s van wie de baby nog steeds in stuit ligt tussen de 32-35 weken. De meeste artsen doen dan een geplande keizersnede tussen de 37-40weken.

Wil je toch nog proberen om de baby te doen keren op natuurlijke wijze, zonder risico om zo vaginaal te kunnen bevallen? Dan kan je dit consult raadplegen.

Dit bestaat uit een basisconsult en 1 à 2 vervolgconsulten. Deze worden niet terugbetaald door de mutualiteit.