La Nova Vita

Logo - La Nova Vita - Vroedvrouw Alken Hasselt Sint-Truiden Kozen Nieuwerkerken Bilzen Kortessem Wellen Borgloon Diepenbeek Hoeselt

Zwangerschapsmassage

Wil je even ontsnappen aan de drukke maatschappij? Een massage kan verlichtend werken bij rugklachten, stress,.. De massage gaat door in de praktijk in Alken. 

Een massage kost 70€/u. Indien je dit wenst te schenken als zwangerschapscadeau bij de feestdagen,…  Dan kan je dit als een bon komen afhalen. 

MotherBlessing

Een Motherblessing wordt meestal begeleid door Elien en een tweede zorgverlener.  Dit ritueel wordt gedaan met de vrouwen die je nauw aan je hart liggen. Samen ga je doorheen een spirituele transformatie naar het ouderschap. Naast een baby worden er ook een mama en papa geboren. Dit is vraaggestuurde zorg en op maat van de zwangere mama. Hierbij horen lekkere versnaperingen die het lichaam aansterkt. Gezien de specifieke zorgen wordt er een tarief gehanteerd van 45€ per uur per persoon.
Indien jullie verder dan 15 km buiten Alken wonen, komt er een afgeronde km – vergoeding bij.

Sluitingsritueel

Een sluitingsritueel geeft jou de ruimte die je nodig hebt om je persoonlijke heling te starten. Je lichaam te danken voor het harde werk tijdens de zwangerschap en de geboorte van jullie kind. Om je nieuw lijf opnieuw te leren kennen, graag te zien en van te houden. 

Warmte staat in dit ritueel centraal. Dat wil zeggen dat je start met een warm bad met kruiden. Vervolgens kan je kiezen voor een yoni – steam waarbij de vrouwelijke organen worden opgewarmd waardoor je een goede doorbloeding krijgt. Je krijgt tijd en ruimte om over de geboorte te vertellen, te ventileren en dit gaat vaak gepaard met emoties die soms dan pas naar boven komen. We gaan vervolgens verder met een ontspannende vierhanden lichaamsmassage met olie. Afsluiten doen we met het eigenlijke sluitingsritueel, ook wel ‘closing the bones’ genoemd.
Dit ritueel vindt plaats binnen jouw vertrouwde omgeving door Domi en Elien en duurt gemiddeld een 3 à 4u. Dit kan aan een tarief van 350 €, wens je dit als cadeau te geven, dan kan dit in een leuke bon vorm. 

Stuitconsult

Wanneer jullie kindje nog in stuitligging ligt, kan je opteren voor een stuitconsult. Door middel van acupressuur en moxa therapie wordt de baby gestimuleerd om te keren. De slaagkansen zijn het grootste tussen 32-34 weken. Na 35w worden de slaagkansen kleiner. 

Deze consulten gebeuren in de praktijk in Alken. Indien je verder wordt komt er een km vergoeding bij. Deze consultaties duren ongeveer 90 min en kosten 90€.

Prenatale begeleiding - vroedvrouw

Natuurlijke inleiding

Ga je overtijd of wordt er gesproken over een inleiding of inductie? Dan zijn er ook alternatieve middelen om de baby uit te nodigen voor de geboorte.

Dit gebeurd in de vorm van een massage met drukpunten, moxa therapie en er kan worden ingegaan op bepaalde angsten omtrent de geboorte. Lichaam en geest moeten op 1 lijn staan om de geboorte te bevorderen. 

Deze consultaties gaan normaal gezien door in de praktijk aan 70€/u.

Post Partum massage

Elien is gecertificeerd (Gentle Beginnings- Amsterdam) om post partum massages te geven

Deze massage geeft ontspanning in een meestal vermoeid lijf & geeft een emotioneel herstel na een bevalling. Je nieuwe lichaam kan soms erg confronterend zijn en moeilijk te aanvaarden. Een post partum massage kan je hiermee helpen.

! NIEUW ! Moeder en baby massage

Wil je graag genieten van een deugddoende massage na de geboorte? 
Je kan samen met je baby komen genieten van een massage in de praktijk.

Zowel jij als je baby krijgen een deugddoende massage op hetzelfde moment in dezelfde ruimte. 

Op deze manier kan je je volledig ontspannen, hoef je geen afscheid te nemen van elkaar, en kunnen een quality time momentje inlassen. De babymassage eindigt in een relaxerend badje waarbij we de baarmoeder nabootsen.

Consultatie duurt ongeveer een uur en bedraagt 140€. Ideaal als geschenk bij de feestdagen.

Verwenboxen

Mama’s cijferen hunzelf continue weg voor de baby, het gezin, het huishouden. 
In deze box zitten ecologische of Belgische producten voor een verwenmomentje voor mama. Ideaal om je op te sluiten in de badkamer en me- time te creeëren.

Deze box bevat unieke La Nova Vita Thee, zelf samengesteld met herboriste Eef van Bee @ den hof. Verder wordt de box aangevuld met ecologische gelaatsmaskers, badmelts, scrubsponsjes,.. Afhankelijk of je een grote of een klein box koopt kan de inhoud veranderen. Zo hebben we ook heerlijke kaarsen of lippenbalsem op basis van bijenwas. 

Zoek je nog een origineel kraamcadeau, babyshower of zomaar,…
mag je steeds contact opnemen via het contactformulier.
Opgelet, deze worden niet verzonden via de post.

De kleine box (30€) is geschikt voor 3 verwenmomenten.
De grote box (50€) is geschikt voor 5 verwenmomenten.

Liefs, 

Team La Nova Vita