La Nova Vita

Logo - La Nova Vita - Vroedvrouw Alken Hasselt Sint-Truiden Kozen Nieuwerkerken Bilzen Kortessem Wellen Borgloon Diepenbeek Hoeselt

Perinatale ondersteuner

Je hart openstellen naar een kindje verloopt niet altijd evident. Misschien staat je hart wel open, maar wil het maar niet lukken. Verloor je de zwangerschap te vroeg en/of was je nog niet klaar voor het ouderschap? 

Het moment dat jullie gaan praten over het delen van liefde met een kind, is een grote verandering in het leven. Dit kan een traject van vallen en opstaan zijn.  Naast een baby worden er ook 1 of 2  (wens)ouders geboren. Dit wordt ook wel eens een (b)roze wolk genoemd. 

Ben je de balans even kwijt? Heb je het gevoel te ontsporen? Dan wandelen wij graag langs jou tijdens dit proces.

 

Perinataal welzijn

Patrescentie is de overgang van partner naar ouder en gaat gepaard met een verschuiving in identiteit. Wie ben ik? Wat wil ik? Hoe zie ik het ouderschap? 

20 % ervaart psychische problemen in de perinatale fase en hebben nood aan een luisterend oor, iemand die langs hun staat.

Samen met jou bekijken we de toekomstperspectieven en hoe je daar kan geraken. Mochten we merken dat er een onderliggende problematiek aanwezig is, verwijzen we je graag door naar gespecialiseerde hulp.

‘It takes a village to raise a child’ is de dag van vandaag nog meer actueel dan 30 jaar geleden

Praktisch

Deze sessies van 60 minuten kunnen doorgaan bij jullie thuis of in de praktijk te Alken.

Je kan een individuele sessie boeken (55 euro/uur) of een langdurig traject van 3 sessies voor 150 € (excl km vergoeding)